Cvetković: Budžet štedljiv i razvojan

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. децембар 2010.
BEOGRAD, 23. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković u četvrtak je izjavio da će predloženi budžet za 2011. godinu obezbediti normalno funkcionisanje države, podsticaje privredi, smanjenje javne potrošnje uz zaštitu ugroženih građana.

"Budžet za iduću godinu je štedljiv i razvojan i objektivni je odraz ekonomske snage Srbije, a biće osnov za oživljavanje i dugoročni razvoj privrede, nastavak reformi i investicije u infrastrukturu", rekao je on u Skupštini Srbije na početku sednice na čijem je dnevnom redu predlog budžeta i prateći poreski zakoni.

Vlada Srbije, prema rečima Cvetkovića, postiže "ozbiljne rezultate u ostvarenju najvažnijih nacionalnih interesa kao što su vitalno funkcionisanje države i dostojanstven život građana.

"U teškoj godini ekonomske krize Vlada je preduzela ozbiljne i pravovremene antikrizne mere kojima je sprečen kolaps privrede, zatvaranje preduzeća i banaka i masovno otpuštanje radika", istakao je srpski premijer.

Iduće godine, kako je dodao Cvetković, počinje primena novog modela ekonomskog rasta u kojoj će predloženi budžet biti stub ekonomske politike i omogućiti da se privreda postavi na zdrave noge.


Извор[уреди]