Пређи на садржај

Crna Gora ratifikovala sporazum o izručenjima sa Srbijom

Извор: Викиновости


22. март 2011.
PODGORICA, 22. marta 2011. (Beta) - Crnogorski parlament ratifikovao je u utorak Ugovor između Crne Gore i Srbije o izručenju sopstvenih državljana.

Za potvrđivanje ugovora glasala je vladajuća koalicija i opozicioni Pokret za promjene, protiv su bili poslanici Nove srpske demokratije, a uzdržani poslanici Socijalističke narodne partije (SNP).

Ugovor je potvrđen pošto to nije učinjeno na prethodnoj sednici parlamenta, prošle sedmice, jer tom prilikom nije postignuta potrebna većina.

Poslanik SNP Predrag Bulatović je rekao da je pomenuti ugovor Crna Gora potpisala "pod pritiskom" i da nije spremna da sarađuje u regionu u borbi protiv organizovanog kriminala. Stoga je, kako je Bulatović objasnio, njegova partija uzdržana prtilikom glasanja o ugovoru. Bulatović je kazao da bi njegova stranka glasala za ugovor o izručenju sa Italijom.

Potvrđivanjem ugovora o izručenju sa Srbijom, kako je objašnjeno, otklonjene su pravne prepreke za potpuniju saradnju na planu borbe sa organizovanim kriminalom.


Извор[уреди]