Пређи на садржај

Coca-Cola Sistem započinje finansijsku podršku blogerima u regionu

Извор: Викиновости

20. novembar 2013.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Sredinom novembra ove godine kompanija Coca-Cola Sistem (Coca-Cola Hellenic i Coca-Cola kompanija) pokrenuo je društvrno odgovornu akciju Coca-Cola Bloggers Network Adria koja ima za cilj podizanje tržišta oglašavanja na blogovima na nivou regiona koji obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru.

Coca-Cola Sistem će u tom kontekstu angažovati za početak devet blogera iz pet država, sa idejom da se ovaj tip promocije testira do kraja 2013. g. Ako rezultati ove akcije koje je postavio Coca-Cola Sistem budu zadovoljavajući, prema rečima Milice Stefanović (Coca-Cola Senior Public Affairs and Communication Manager) kampanja na blogovima se uvećava za jednog novog blogera tri puta godišnje iz jedne od država regiona na nivou godišnjeg ugovora o promociji. Ova aktivnost trebalo bi da traje GODINAMA.

Za razliku od velikog broja razvijenih država u svetu, u kompletnom regionu veoma se retko za sada dešava da postoje blogovi koji mogu da značajnije zarađuju od oglašavanja. Aktuelni razvoj promocije na nivou kreiranja interesantnih sadržaja koji omogućuje efikasno ciljano oglašavanje na online medijima sa manjom posećenošću (kao što su npr. blogovi), predstavlja šansu za razvoj blogova u regionu. Upravo ovu mogućnost je prepoznao Coca-Cola Sistem, koji je u svetu poznat kao jedan od najvećih oglašivača i kao lider na polju unapređenja sistema promocije, čiji je cilj da u narednim godinama sve više koristi inventivne sisteme angažmana i promocije na nivou sadržaja.

Sume koje se izdvajaju za blogere po državama su u vezi sa iznosima prosečnih plata u regionu. Ceo ovaj projekat ima za cilj da sa 2-3 ovakva aranžmana na mesečnom nivou bloger može da ima primanja koja su iznad proseka plata u datoj državi, pa da se ozbiljno razmisli da li postoji mogućnost profesionalizacije blog delatnosti. To u osnovi jeste podizanje kapaciteta finasijske sposobnosti blogera u regionu, što predstavlja i cilj ove akcije.

Detaljnije informacije o ovoj društveno odgovornoj akciji mogu se pronaći na sajtu www.BloggersNetwork.org.rs.

Извор

[уреди]