Ciklus Proleće Beogradske filharmonije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. април 2011.
BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Beogradska filharmonija započeće sledeće sedmice novi ciklus "Proleće" tokom kojeg će, na pet koncerata, publika biti u prilici da čuje dela klasičnih kompozitora poput Šumana, Mocarta, Čajkovskog.

Uz "Grad u kojem je stalo vreme" mladog kompozitora Aleksandra Simića publika u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu biće narednog petka, 8. aprila, moći da uživa i u džez motivima iz Koncerta za klarinet Ejrona Koplanda, najavljeno je iz Beogradske filharmonije.

U čast godišnjice Gustava Malera (1860-1911) na programu će biti i njegova Četvrta simfonija.

Na koncertu 8. aprila Beogradska filharmonija nastupiće pod upravom Uroša Lajovica, svog ranijeg šefa-dirigenta. Lajovic je orkestar Beogradske filharmonije vodio od 2001. do 2006. godine.

Solo oboista Čikaškog simfonijskog orkestra Aleks Klajn, koji je dobio Gremi nagradu za snimak Štrausovog Koncerta za obou, nastupiće s Beogradskom filharmonijom na koncertu 15. aprila.

Pod upravom aktuelnog šefa-dirigenta, Tanga Muhaja iz Kine, orkestar će nastupiti 13. i 27. maja, dok će 10. juna beogradski filharmoničari ispratiti proleće izvođenjem Prve (Prolećne) simfonije Roberta Šumana.


Извор[уреди]