Cene zakupa lokala u centru Beograda stabilne

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. септембар 2009.
Beograd-  (Beta) Cene zakupa lokala u centralnim zonama Beograda su stabilno visoke, dok je zakup na Novom Beogradu i ulicama van centra jeftiniji oko 20 odsto, objavila je u ponedeljak konsultantska kuća za nekretnine Kolijers.

Prema istraživanjima Kolijersa, u najatraktivnijoj beogradskoj zoni za kupovinu koja obuhvata Knez Mihailovu ulicu, Terazije, Kralja Milana i okolne ulice, cene zakupa su od 100 do 200 evra po kvadratnom metru, a slobodnog prostora skoro da nema.

Slična je situacija i u beogradskoj sekundarnoj šoping zoni, gde je broj slobodnih lokala takođe mali. Cene zakupa kreću se od 40 do 100 evra po kvadratnom metru u Bulevaru Kralja Aleksandra, dok su cene u Požeškoj na Banovom brdu i Glavnoj ulici u Zemunu od 50 do 60 evra.

"Očekuje se da će se tržište maloprodajnog prostora u Srbiji snažnije aktivirati na proleće 2010. godine kada bi investitori trebalo da nastave izgradnju tržnih centara, a trgovinske kompanije da nastave širenje maloprodajne mreže", ocenili su u Kolijersu.


Извор[уреди]