Cene će ostati stabilne

Извор: Викиновости


20. август 2010.
BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) - Ministar trgovine Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je u petak da će cene do kraja godine ostati stabilne i da će inflacija biti u projektovanim okvirima od šest, plus minus dva odsto.

"Ubeđen sam da će pozitivni trendovi u privredi biti nastavljeni do kraja godine i da će cene ostati stabilne, a da će nepotrebna i kontraproduktivna psihologija da sve poskupljuje i da se zarade i penzije obezvredjuju, ustupiti mesto realnim brojkama", rekao je Milosavljević.

Milosavljević je podsetio da statistički podaci govore da je u junu prosečna neto zarada iznosila 34.161 dinara što je za 2,6 odsto realno više nego istog juna 2009. godine. "To znači da imamo mali, ali realan rast prosečnih zarada u prethodnih nekoliko meseci, osim u javnm sektoru", rekao je Milosavljević i dodao da je uticaj na prosečna primanje merena u evrima jedino imao pad vrednosti dinara, ali da se "u prethodnih desetak dana i dinar stabilizvao".

Prema njegovim rečima, svi ekonomski indikatori pokazuju pozitivne promene i trendove ove godine koji su čak bolji od projekovanih.


Извор[уреди]