CIK: Vode Komšić, Izetbegović i Radmanović

Извор: Викиновости


3. октобар 2010.
SARAJEVO, 3. oktobra 2010. (Beta) - Kandidati za članove tročlanog Predsedništva BiH Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović vode na izborima u BiH, ali Izetbegović i Radmanović vode tesnu trku sa svojim protivkandidatima, pokazali su u nedelju uveče prvi preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK).

Prema podacima CIK-a, tesna je utrka za bošnjačkog člana Predsedništva BiH, gdje je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović osvojio 33,49 posto glasova, a prati ga lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

Prema preliminarnim rezultatima, lider Stranke za BIH (SBBH) Haris Silajdžić treći je u utrci za bošnjačkog člana Predsedništva BiH sa osvojenih 26,74 posto glasova.

Među kandidatima za hrvatskog člana Predsedništva prednjači Željko Komšić iz Socijaldemokratske partije (SDP) sa osvojenih 55,64 posto glasova, a iza njega je kandidatkinja HDZ-a Borjana Krišto sa 22,90 posto glasova.

Tesna je utrka i za srpskog člana Predsedništva BiH, gde je Nebojša Radmanović iz SNSD-a osvojio 50,05 posto, a Mladen Ivanić iz Partije demokratskog progresa (PDP) 47,14 posto.


Извор[уреди]