Пређи на садржај

Butulija podneo ostavku

Извор: Викиновости

2. april 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija podneo je u utorak ostavku na tu funkciju, navodeći kao razlog oduzimanje bodova i neispunjena obećanja u tom sportskom društvu.

Butulija je tokom vikenda najavio odlazak, a sada je to učinio. On je u saopštenju medijima rekao da je kao predsednik, i ranije kao trener, donosio novac preko sponzora i donacija i da su ta sredstva bila veća nego rashodi, ali da je klub bio u gubitku zbog ranijih dugova.

"Sve vreme dok sam bio predsednik smo bili u makazama izmedju obaveza prema bivšim i sadašnjim igračima. Ako se ne isplaćuju obaveze prema bivšima, RSS oduzima bodove, što sada i čini...A sadašnji štrajkuju ako im se ne isplaćuje", naveo je Butulija.

Nekadašnji trener i igrač kazao je da je "mnogo puta" dobijao obećanja i uveravanja od "odgovornih lica" da će RK dobiti donacije i sponzore, ali da "od svega toga nije bilo ništa".

"Vrhunac...su odluke tzv Odbora za hitna pitanja našeg fudbalskog kluba, koji je pre par dana raspodelio sredstva dobijena od Gasproma. U više navrata smo uveravani da će deo sredstava pripasti i rukometnom klubu...Razumeo bih da su sva sredstva ostala u fudbalskom klubu, ali kada je deo toga podeljen drugim klubovima, najviše košarkaškom...to je bilo razočarenje za nas u klubu", naveo je Butulija.

Izvor

[уреди]