Bugarska i Srbija potpisale sporazum o policiji i carini

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

26. април 2010.
BEOGRAD, 26. aprila 2010. (Beta) - Premijeri Bugarske i Srbije, Bojko Borisov i Mirko Cvetković razgovarali su u ponedeljak u Beogradu o evropskim integracijama regiona i založili se za poboljšanje saradnje dve zemlje u privrednim odnosima i borbi protiv organizovanog kriminala.

Posle razgovora u Vladi Srbije, ministri unutrašnjih poslova dve zemlje, Ivica Dačić i Cvetan Cvetanov, potpisali su sporazum o zajedničkom kontakt centru za saradnju policije i carine.

Borisov je rekao da se sporazum tiče saradnje obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi dve zemlje. "Cilj nam je da razmenjujemo informacije u realnom vremenu", rekao je Borisov i dodao da će sporazum omogućiti efikasniju borbu protiv šverca robe i cigareta, trgovine ljudima, odnosno organizovanog kriminala.

Borisov je podržao evrointegracije Srbije i ocenio da će Balkan postati miran i prosperitetan kada i Srbija i Hrvatska uđu u EU. Cvetković je rekao da je pored evrointegracija celog regiona, razgovarano i o poboljšanju trgovinskih odnosa, podsticanju investicija, saobraćaju s posebnim osvrtom na Koridor 10, kao i o energetici i saradnji u izgradnji hidroelektrane na Dunavu i nuklearne elektrane u Bugarskoj.


Извор[уреди]