Пређи на садржај

Bruno zabranjen u Maleziji

Извор: Викиновости


29. септембар 2009.
Куала Лумпур-  (Beta-AP) Malezijske vlasti zabranile su prikazivanje filma "Bruno" Saše Barona Koena pošto taj američki bioskopski hit prikazuje život homoseksualaca.

Film "Bruno", koji je Baron Koen snimio posle hita "Borat", govori o avanturama modnog novinara homoseksualca iz Austrije. Zvaničnica malezijskog Odbora za filmsku cenzuru, koja je želela da ostane anonimna, rekla je da se film smatra neprihvatljivim zbog njegovog zapleta, uvredljivog jezika, šala i scena seksa. "Zabranjen je jer je priča zasnovana na životu homoseksualca... Ima mnogo scena seksa. To je u suprotnosti sa našom kulturom", kazala je.

Za homoseksualni seks, odnosno "polni odnos u suprotnosti sa prirodom", u Maleziji slede do 20 godina zatvora i bičevanje. Malezijskim vlastima zasmetala su i seksualna pomagala, politički nekorektni komentari i šale na račun religije, objasnila je. Malezijska zvaničnica je dodala da je film zabranjen prošlog meseca, kao i da je distributer obavešten o toj odluci. Film "Bruno" zabranjen je i u Ukrajini, a protiv njega oglasili su se i neki austrijski zvaničnici.


Извор[уреди]