Broj 33 doneo sreću rudarima

Извор: Викиновости


14. октобар 2010.
SAN HOSE, Čile, 14. oktobra 2010. (Beta-AFP) - Spasavanje čileanskih rudara iz rudnika u kojem su proveli više od dva meseca obeleženo je sveprisutnim brojem 33, koincidencijom na koju se gleda sa humorom, ali i misticizmom.

Rudara je bilo 33, bila su potrebna 33 dana za kopanje kanala za spasavanje dugog 622 metra kroz koji su se popeli na površinu. Spasavanje je počelo 13. oktobra 2010. (13/10/10), što su tri broja čiji zbir daje 33. "Broj 33 se pojavljuje svuda, to je čudo", izjavila je Marija Segovia, sestra rudara Darija. "Imam 33 godine, nas je 33 rudara, a Bog (Hrist) je imao 33 godine (kada je umro). To je slučajnost ravna čudu i daje mi dodatnu snagu da nastavim", napisao je supruzi sa dna rudnika rudar Viktor Samora.

Mihail Prestakis iz kompanija Driler saplaj koja je učestvovala u bušenju tunela za spasavanje, takođe se bavio brojevima. "Posao je trajao 33 dana, jedan dan po rudaru, verujem u numerologiju, tu nečega mora da ima", kazao je. Broj 33 postao je i fizički prisutan, pošto se našao na majicama koje su u čast rudara nosili članovi njihovih porodica i oni koji su učestvovali u spasavanju. Akcija spasavanja uspešno je završena rano jutrou četvrtak ujutru, a na površinu je izvučeno svih 33 rudara.


Извор[уреди]