Britanci najbolji kuvari

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу9. март 2010.
LONDON, 9. marta 2010. (Beta-AFP) - Francuzi, koji se često hvale svojim talentom za kuvanje, u stvarnosti provode manje vremena u kuhinji od Britanaca i pripremaju manje egzotičnih jela, pokazalo je jedno istraživanje.

Čak 72 odsto Britanaca svakodnevno kuva kod kuće, dok je takvih 59 odsto Francuza, zaključak je studije sprovedene među čitaocima magazina Madam Figaro i Bi-Bi-Sijevog kulinarskog časopisa Oliv. Kada su u kuhinji, 50 odsto Britanaca kuva više od 30 minuta, dok to čini 27 odsto Francuza. Francuzi u restoranu prosečno jedu tri puta, a Britanci dva puta mesečno.

Prema studiji, Britanci su najbolji kuvari. Čak 99 odsto Britanaca i 87 odsto francuza priprema italijanske specijalitete, kineska jela sprema 76 odsto Britanaca i 40 odsto Francuza, a indijska 76 odsto Britanaca i 31 odsto Francuza. Italijanska kuhinja omiljena je strana kuhinja i za Francuze i Britance. Samo jedan odsto Francuza odabralo je britansku kao omiljenu kuhinju. Istraživanje je sprovedeno među 2.061 čitaocem Bi-Bi-Sijevog magazina i 1.345 čitalaca časopisa Madam Figaro.


Извор[уреди]