Bradić i Katarina Oksenberg o filmu Kraljevsko izgnastvo

Извор: Викиновости11. децембар 2009.
BEOGRAD, 11. decembra 2009. (Beta) - Ministar kulture Nebojša Bradić razgovarao je u petak sa princezom Katarinom Oksenberg i njenim suprugom Kasperom Van Dinom o mogućoj podršci Vlade Srbije filmskom projektu "Kraljevsko izgnanstvo", saopštilo je Ministarstvo kulture.

u saopštenju se navodi da film, za koji je scenario napisala Katarina Oksenberg, ima elemente političkog trilera i da govori o životu namesnika kneza Pavla Karađorđevića, pre i za vreme Drugog svetskog rata.

Katarina Oksenberg je tom prilikom istakla da film "Kraljevsko izgnanstvo" ima elemente političkog trilera i da predstavlja projekat koji će rasvetliti nepoznate detalje iz života kneza Pavla, nedovoljno poznate delove naše istorije, kao i do sada neotkrivene činjenice odnosa evropskih kraljevskih porodica prema pretnji nadolazećeg rata.

Katarina Oksenberg je dodala da će film posebno rasvetliti okolnosti koje su dovele do vojnog udara 27. marta 1941. godine i odlaska u egzil kneza Pavla. Film će biti sniman na različitim lokacijama u Beogradu, a prema rečima Katarine Oksenberg, pored američkih glumaca biće angažovani i neki od srpskih glumaca. Ulogu kneginje Olge igraće Katarina Oksenberg, kneza Pavla tumačiće Kasper Van Din, a Jelisavetu Karađorđević igraće njena unuka Maja.


Извор[уреди]