Borisu Bakiću ukinuta suspenzija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. новембар 2009.
(Beta) - Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) ukinuo je suspenziju košarkašu Crvene zvezde Borisu Bakiću, objavljeno je u ponedeljak na sajtu crveno-belih.

Disciplinska komisija Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) suspendovala je Bakića na godinu dana zbog toga što je on krajem jula odbio poziv selektora Duška Vujoševića da se priključi nacionalnom timu.

Kako se navodi na sajtu, Bakić je u razgovoru sa članom predsedništva KSCG i direktorom reprezentacije Danilom Mitrovićem objasnio da je povređen, ali i da nema dobar odnos sa selektorom Vujoševićem, što bi moglo da naruši atmosferu u timu, zbog čega je odbio poziv.

Dodaje se da je krajem avgusta u Crvenu zvezdu stigao dopis iz KSCG da je selektor podneo prijavu disciplinskoj komisiji protiv Bakića zbog neodazivanja u selekciju. „I pored toga što je Zvezdin košarkaš odgovorio na dopis, komisija nije imala milosti i suspendovala ga je na godinu dana. Ceo slučaj je stigao do evropskog ogranka FIBA, a njima nije bilo teško da donesu odluku“, piše u saopštenju.

Извор[уреди]