Borislav Stefanović šef tima za razgovore sa Prištinom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. јануар 2011.
BEOGRAD, 21. januara 2011. (Beta) - Vlada Srbije je u petak saopštila da je za šefa tima za razgovore Beograda i Prištine postavljen politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović, a njegov zamenik je Vladan Jovičić iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, ministar za dijasporu Srđan Srećković je rekao da je Vlada opozvala oznaku tajnosti sa dela zaključka o formiranju tima za razgovore i obelodanila imena šefa pregovaračkog tima i njegovog zamenika.

Srećković je rekao da još nije određen datum početka razgovora Beograda i Prištine, ali da je Vlada Srbije u potpunosti spremila platformu i da nema ništa protiv da počnu već sutra.

On, međutim, nije želeo da iznese detalje iz te platforme, već je rekao da će biti objavljeni u skladu sa time kako budu tekli razgovori, vodeći računa da se ne ugrozi pozicija Vlade Srbije.

Ministar je potvrdio da je Vlada odredila 20.000 američkih dolara za sudske troškove porodici Nastić koja se pred američkim pravosudsnim organima bori za starateljstvo nad svojom decom.


Извор[уреди]