Пређи на садржај

Bora Stanković ide iz Košarkaškog saveza

Извор: Викиновости23. фебруар 2010.
Србија -  (Beta) - Počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Borislav Stanković podneo je ostavku na mesto člana Upravnog odbora te organizacije, preneli su danas mediji.

„Došlo je vreme, imam 85 godina i posle više od pet decenija rada u košarci, logično je da se povučem. Najavio sam povlačenje ljudima sa kojima sam sarađivao, da ne bi o mojim namerama saznali iz medija. Zvanično ću se povući na Skupštini Košarkaškog saveza Srbije, koja me je izabrala“, rekao je Stanković za Sportski žurnal.

Stanković, počasni generalni sekretar FIBA rekao je srpska košarka ima velike probleme. „Srpska košarka nema pravac, ona još ne ide. Mnoge stvari bi trebalo pročistiti. Vodi se polemika oko toga, šta je važnije, klubovi ili državni tim. I da li bi savez trebalo da vode klubovi ili ljudi iz Saveza. Načelno je pitanje - ko rukovodi savezom“, zapitao se on.

List Sport preneo je da je Stanković planirao da se povuče kasnije ove godine, a da je ostavku obrazložio sukobima sa predsednikom Partizana Predragom Danilovićem i teškom saradnjom sa pojedinim članovima Izvršnog odbora KSS-a predsednikom FMP Železnika Nebojšom Čovićem.

Извор

[уреди]