Bojan Pajtić ponovo predsednik Izvršnog veća Vojvodine

Извор: Викиновости


16. jul 2008.
Novi Sad/ Srbija (Beta) - Dosadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izabran je u sredu uveče ponovo na tu funkciju, pošto je za njega glasalo 86 od ukupno 120 poslanika u Skupštini Vojvodine.

Pokrajinski poslanici nastavili su rad raspravom o Pajtićevom ekspozeu, kao i o njegovom predlogu novog saziva Izvršnog veća Vojvodine koje će imati 17 sekretarijata.

Po tom predlogu, potpredsednik i pokrajinski sekretar za informisanje biće Ana Tomanova Makanova (DS), dok će potpredsednik i pokrajinski sekretar za privredu biti Ištvan Pastor (SVM). Potpredsednik i pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu biće Jan Sabo (G17 plus), dok će potpredsedničku funkciju obavljati i Dušan Jakovljev (LSV).

Sekretar za poljoprivredu biće Danijel Petrović (LSV), za obrazovanje Zoltan Jegeš (SVM), za kulturu Milorad Đurić (DS), za zdravstvo Atila Čengeri (DS), za finansije Jovica Đukić i dok će sektor uprave, propisa i nacionalnih manjina voditi Tamaš Korhec (SVM).

Novi vojvođanski sekretar za regionalnu i međunarodnu saradnju biće Jadranka Beljan - Balaban (G17 plus), za demografiju i brigu o porodici Novka Mojić (DS), za arhitekturu Dušanka Sremački (DS), za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović i za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković (SPS).

Sekretar za sport i omladinu biće Modest Dulić (DS), za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin i za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović (DS).

Извор[уреди]