Bogdanović pozvao Kfor na dijalog

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


27. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović apelovao je u utorak na Kfor da kroz razgovore sa predsednicima lokalnih samouprava na severu Pokrajine reši probleme i smanji tenzije pojačane nakon najnovijih akcija uklanjanja barikada.

„Upravo radimo na zakazivanju sastanka predstavnika Kfora i predsednika lokalnih samouprava da vidimo na koji način da rešimo slobodu kretanja, omogućimo da normalan život teče dalje, jer ni hermetičko zatvaranje severa, ni blokada Kfora nikome ne odgovara“, kazao je Bogdanović za agenciju Beta.

„Sve drugo osim razgovora može da ide u pogrešnom smeru koji niko ne želi. Nekome je stalo da nasiljem i jednostaranim potezima reši probelme. Ne možemo pristati da se zatvaramo hermetički, da ne možemo slobodno da putujemo ka centralnoj Srbiji, da nabavljamo namirnice“, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, sve su to teme o kojima Kfor treba da razgovara sa predsednicima opština.

Bogdanović je rekao da je ipak optimista da će situacija biti rešena jer ima u vidu spremnost Srba da problem prevaziđu mirnim putem i to da će Kfor imati razumevanje da ne zatvori alternativne pravce.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg