Blokirani radovi na autoputu za Horgoš

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. јул 2011.
NOVI SAD, 26. jula 2011. (Beta) - Radnici građevinskog preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice Nibens grupe, blokirali su u utorak radove na 89. kilometru autoputa Beograd-Horgoš, navodeći da će tu ostati do dogovora sindikata, vlade i banaka.

"Odlučili smo se da ovoga puta ne prestajemo sa blokadom. Očekujemo da nam se uskoro pridruže i naše kolege iz Beograda i Niša i da ovde ostanemo dva do tri dana, kako bismo skrenuli pažnju javnosti na naš problem", rekao je šef kriznog štaba u Bačkaputu Vladimir Cvetković.

Dodao je da cilj zaposlenih nije da zaustave radove na Koridoru 10 jer ionako kasne i demantovao tvrdnje da držanje izvođača radova u blokadi znatno poskupljuje izgradnju autoputa.

Zaposleni u Bačkaputu poslednju platu dobili su za februar 2011. godine, dok regrese, putne troškove i tople obroke nisu dobili još od 2009. godine, zbog čega je oko 300 zaposlenih tužilo firmu. Prema rečima zaposlenih, račun Bačkaputa trenutno je u blokadi sa 15 miliona evra.

Preduzeće Vojvodinaput-Bačkaput je privatizovano pre šest godina kao akcionarsko društvo, kada je većinski vlasnik postao Milo Djurašković, koji je nedavno uhapšen.


Извор[уреди]