Blokirani putevi na severu Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

4. септембар 2011.
Звечан-  (Beta) - Putni pravac Banjska-Novi Pazar u mestu Izvore na Rogozni i dalje je blokiran pošto u noći između subote i nedelje nije postignut dogovor između predstavnika Srba, KFOR-a i EULEKS-a.

Prema rečima načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića noć je protekla mirno. Vojnici su sa stanovništvom oko vatre koju su naložili, dočekali jutro.

Kao odgovor na blokadu KFOR-a Srbi su tokom noći blokirali, a nakon sat vremena oslobodili jednu kolovoznu traku na putu Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare.

Blokiran je u put u Banjskoj, Srbi su blokirali pravac prema Kosovskoj Mitrovici, a KFOR alternativni put prema Novom Pazaru.

Nedeljković je rekao da su Srbi uznemireni ali i „odlučni da ostanu dosledni i mirni, da istraju u zahtevima i da ne dozvole da administrativna linija prema centralnoj Srbiji bude blokirana“.

On je upozorio da ako dođe do eskalacije nasilja na severu pokrajine za to će biti odgovorni KFOR i EULEKS jer su oni odgovorni za bezbednost na ovim prostorima.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg