Blokirana Ćopićeva imovina

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. април 2011.
BANJALUKA, 27. aprila 2011. (Beta) - Specijalno tužilastvo Republike Srpske u toku dana trebalo bi da donese odluku da li će Zoranu Ćopiću, jednom od najbližih saradnika odbeglog naroko bosa Darka Šarića, biti određen pritvor, izjavila je portparolka Tužilaštva Dragica Tojagić.

Ćopić je uhapšen u utorak u Banjaluci, u okviru policijske akcije "Mašina", zbog sumnji da je putem svojih firmi u RS prao novac za Šarića.

Ministar inostranih poslova RS Stanislav Čadjo potvrdio je novinarima da su danas uhapšeni direktori preduzeća "Aviorent" i "Agrokop" iz Banjaluke Drago Nižol i Ljubo Mrdjan. Vlasnik ovih preduzeća je Zoran Ćopić.

Privemeno su blokirane akcije Šećerane u Bijeljini, koja je u vlasništvu Ćopićeve firme "Agrokop eksport-import", a zamrznuto je i njegovo drugo preduzeće, "Aviorent", koje poseduje avion u vrednosti većoj od 200 hiljada evra.

Pojedini mediji u RS javili su da je policija ušla u trag sumnjivim transakcijama i pranju više od 14 miliona maraka stečenih prodajom droge, kao i da bi danas trebalo da budu blokirani svi Ćopićevi bankovni računi.


Извор[уреди]