Bivši generalni sekretar Predsedništva novi član SNS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. април 2010.
BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Novi član Srpske napredne stranke (SNS) od danas je doskorašnji generalni sekretar Predsedništva Srbije Vladimir Cvijan.

Na konferenciji za novinare u SNS Cvijan nije želeo da navede razloge zbog kojih je 4. marta podneo ostavku na mesto generalnog sekretara Predsedništva. "Biće prilike da o tome razgovaramo, dodjite do teksta moje ostavke i sve će vam biti jasnije", kazao je Cvijan.

Pojedini mediji preneli su da je Cvijan dao ostavku zbog primedbi na reformu pravosuđa i izbor sudija. Cvijan je razrešen odlukom predsednika od 23. marta. Agenciji Beta je tada rečeno da je on razrešen na lični zahtev.

Cvijan je danas kazao da mu je porodica na prvom mestu i da se nada da njena bezbednost neće biti ugrožena. Naveo je da je po zakonu dužan da čuva sve podatke do kojih je dolazio na prethodnom radnom mestu, osim onih koji ukazuju na moguća krivična dela.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, Cvijana je predstavio kao jednog od najboljih pravnika u Srbiji i jednog od najpriznatijih u Evropi i svetu.


Извор[уреди]