Bivši akcionari C marketa najavili proteste

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. март 2011.
BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Bivši akcionari C marketa najavili su u utorak da će od četvrtka, 10. marta, ponovo protestovati ispred zgrade Vlade Srbije i tražiti preispitivanje prodaje tog trgovinskog lanca kompaniji Delta.

Delta je krajem 2005. godine kupila 76 odsto akcija C marketa po ceni od 300 evra po akciji, što je iznosilo ukupno 44 miliona evra. Kupovina je obavljena preko firme Primer C koju je osnovao bivši direktor C marketa Slobodan Radulović.

Radulović je u bekstvu od 2006, kada je optužen kao jedan od vođa "stečajne mafije", koja se pred Specijalnim sudom u Beogradu tereti da je po znatno nižim cenama kupovala preduzeća u stečaju ili uzimala proviziju od njihove prodaje.

Komisija za zaštitu konkurencije je krajem 2007. donela rešenje kojim se zbog sticanja monopolskog položaja ne odobrava koncentracija Delte i C marketa. Delta je osporila rešenje Komisije i do sada Upravni sud nije doneo pravosnažno rešenje.

Drugostepeni sud je krajem januara ove godine odbacio tužbu malih akcionara C marketa koji su tvrdili da ih je Radulović ucenjivao da prodaju akcije i to po ceni koja je četiri puta bila niža od tržišne.


Извор[уреди]