Пређи на садржај

Biler neće razgovarati sa predstavnicima Srba

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

1. август 2011.
Приштина-  (Beta) - Komandant KFORa Erhard Biler neće se sastati sa predstavnicima Vlade Srbije Borislavom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, rekao je u ponedeljak portparol KFORa.

Kako prenosi Radio-televizija Kosova, portparol KFORa Hans Diter Vihter rekao je da sastanka danas zbog toga neće biti. Vihter je dodao da KFOR nije odustao od uklanjanja prepreka na putevima prema prelazu Jarinje, ali da zbog bezbednosnih razloga ne može da kaže kada će se to dogoditi.

Prištinski mediji su preneli izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija da je ulazak Stefanovića i Bogdanovića na Kosovo ilegalan jer nisu ušli na dva zvanična ulaza na Kosovo i zato što nisu tražili saglasnost institucija Kosova.

Stefanović i Bogdanović su u međuvremenu krenuli ka Raškoj kako bi se sastali sa funkcionerom EU Robertom Kuperom. Oni su kazali da su sinoć na Kosovo ušli alternativnim pravcima jer ih KFOR nije pustio na prelazu Jarinje.

KFOR je ranije u ponedeljak saopštio da je bez incidenata uklonio deo blokada koje su držali kosovski Srbi ka prelazu Brnjak. U nedelju uveče je dozvoljen saobraćaj preko ta dva prelaza na severu Kosova čime je poboljšano snabdevanje stanovnika severa Kosova.

Извор[уреди]