Biće smenjen svako ko odstupi od politike Vlade

Извор: Викиновости


10. децембар 2010.
BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u petak da će biti smenjen svako ko odstupi od definisane spoljne politike Vlade Srbije.

Cvetković je, odgovarajući na pitanje novinara o tome da li razmišlja o smenjivanju ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, kazao da je Vlada pri formiranju definisala spoljnu politiku čiji su glavni ciljevi evropska integracija i dobri odnosi sa velikim državama, kao što su SAD, Rusija i Kina.

"Imajući sve to u vidu, biće smenjen bilo ko ako odstupi od tako definisane spoljne politke Valde Srbije", kazao je Cvetković.

Premijer je naglasio da odluka da podrži zaštitnika građana Srbije Sašu Jankovića da prisustvje današnjem uručenju Nobelove nagrede za mir, nije bila taktičcka, već da je to bila samo podrška ombudsmanu koji je želeo da prisustvuje tom značajnom događaju.

Cvetković je kazao i da Vlada nije donela odluku da predstavnici Srbije ne idu na dolelu Nobelove nagrade za mir, već je to bila instrukcija i odluka Ministarstva spoljnih poslova Srbije.


Извор[уреди]