Bezbednost Tadića može biti ugrožena

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

13. април 2010.
BEOGRAD, (Beta) - Zamenik predsednika Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije Dušan Bajatović izjavio je u utorak da "nivo pretnji i saznanja" obaveštajnih službi ukazuje da bi bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih funkcionera mogla da bude ugrožena.

"Sve to pokazuje da borba protiv kriminala koju je počela država Srbija ima značajne rezultate i da smo u bitnoj meri nagazili pravu stvar, jer da nije tako, ne bi bili toliki otpori i tolike pretnje", rekao je Bajatović novinarima u parlamentu.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u ponedeljak da je bezbednost nekih visokih državnih funkcionera podignuta na najviši mogući nivo zbog planova narko klana Darka Šarića za odmazdu i likvidaciju najviših državnih funkcionera. On je dodao da je "posebno indikativno" da se pretnje upućuju predsedniku Tadiću.

Bajatović je rekao da se preti pojedincima, ali da to u suštini pokazuje jasnu političku volju države i njenih institucija, parlamenta, vlade i bezbednosnih službi da se nastavi s borbom protiv organizovanog kriminala. Naveo je da ta borba nije laka i podsetio da Srbija ima nedavna loša iskustva sa pretnjama, čak i ubistvima političara, ali da takva iskustva imaju i zemlje poput Italije i Španije.


Извор[уреди]