Bezbedno pređi ulicu uz Bananicu

Извор: Викиновости


31. avgust 2011.
Beograd/ Srbija (RObjave) - U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i uz podršku Ministarstva prosvete RS, kompanija Soko Štark organizuje akciju "Bezbedno pređi ulicu uz Bananicu". Cilj akcije je skretanje pažnje javnosti na bezbednost dece u saobraćaju, povećanje nivoa pažnje vozača i edukacija mališana koji polaze u školu.

Prvog septembra ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beogradu okupiće se javne ličnosti koje će sa maskotom akcije, Bananicom, pomagati deci da pređu ulicu i savetovati ih u vezi sa osnovnim pravilima za bezbedan prelazak ulice. Akciji će prisustvovati Ivica Dačić, Ministar unutrašnjih poslova RS, a svoj dolazak najavili su Lena Bogdanović, Miloš Milovanović, Dr Feelgood, Srđan Ivanović, Voja Nedeljković i mnogi drugi. Pored toga, preko 80 hiljada mališana koji polaze u prvi razred u više od 1200 škola na teritoriji Republike Srbije dobiće poklon pakete kompanije "Soko Štark" koji se sastoji od rasporeda časova sa uputstvima za bezbedan prelazak ulice i Bananica slatkišima.

"Sa željom da najmlađim učesnicima u saobraćaju polazak u školu učinimo bezbednijim i slađim odlučili smo se za aktivnost u periodu kada je učešće dece u saobraćaju najfrekventnije. Apelujemo na sve vozače da obrate pažnju na svu decu, a posebno na mališane koji polaze u prvi razred zato što su oni uzbuđeni zbog početka škole i još uvek nemaju rutinu prilikom prelaska ulice. Izuzetno nam je drago što je akcija naišla na odobravanje resornih ministarstava jer duboko verujemo da će samo zajednički napori društva u celini dovesti do sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.", rekao je Aleksandar Mladenović, regionalni brend menadžer kompanije Atlantic grupa.

Bananica, generacijama dečiji omiljeni slatkiš sa kojom rastu i razvijaju se, želi da bude aktivan učesnik unapređenja dečije bezbednosti. Uz najlepše želje prilikom polaska u školu, Bananica želi da bude uz prvake i pomogne im u tom važnom trenutku.

Извор[уреди]