Пређи на садржај

Bez posla ostalo 500 radnika Slobode

Извор: Викиновости


4. januar 2013.
Čačak-  (Beta) Oko 500 radnika čačanske vojne fabrike Sloboda, koji su tri godine radili po ugovoru na određeno vreme, ostalo je bez posla zbog smanjenja obima poslovanja te firme, rekao je u petak agenciji Beta predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Dragan Jekić.

Tokom januara za te radnike neće biti posla zbog toga što Sloboda pravi pauzu, a Sindikat zahteva od rukovodstva da ih ponovo angažuje potom, od 1. februara.

"Na kraju poslovne godine, krajem decembra 2012, poslovodstvo fabrike donelo je odluku da se zbog uštede energenata i zbog smanjenog obima posla, napravi pauza i do 14. januara niko u fabrici neće raditi. Takođe je doneta odluka da radnici koji su angažovnai na određeno vreme, neće raditi tokom celog januara i da će biti pozvani na posao od 1. febraura ukoliko bude bilo potrebe", rekao je Jekić.

On je dodao da će radnici koji su ostali bez posla u januaru imati novčanu nadoknadu preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, ali, ukoliko 1. februara ne počnu ponovo da rade, biće socijalni slučajevi.


Izvor[уреди]