Пређи на садржај

Bez poskupljenja struje u grejnoj sezoni

Извор: Викиновости11. decembar 2012.
Srbija -  (Beta) Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u utorak da se ne može govoriti o povećanju cene električne energije dok se ne završe socijalne karte i nov tarifni sistem.

„Tek negde u periodu kraja grejne sezone možemo razgovarati o evenutalom povećanju cene elektične energije, ali nakon određenih ekonomskih analiza“, kazala je Mihajlovićeva agenciji Beta.

Ona je istakla da je njeno ministarstvo pripremilo sve kriterijume za energetski ugroženog kupca i da se čeka ekonomska analiza koja će biti gotova do kraja godine.

„Sledeće godine u nekom periodu će svakako doći do rasta cene električne energije, ali tek kada završimo tarifni sistem i socijalne karte. Svako licitiranje s tim kada će biti povećanje cene električne energije ili koliko procenata, neozbiljno je“, rekla je Mihajlovićeva.

Kako je navela, godišnji plan poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) došao je u Ministarstvo energetike u roku i poslat je drugim ministarstvima na mišljenje.

„U tom planu nema jasno predviđenih procenata povećanja cene električne energije“, naglasila je srpska ministarka energetike.

Izvor[уреди]