Bez pomaka u osnivanju regionalne fudbalske lige

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

10. мај 2010.
Србија -  (Beta) - Beogradski Partizan u ponedeljak je bio domaćin regionalnog sastanka Evropske klupske asocijacije (ECA), koja okuplja 144 fudbalska kluba sa kontinenta i koja je naslednik nekada uticajne grupe G-14.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 17 klubova, između ostalih i timova iz cele bivše Jugoslavije, ali i Češke, Mađarske, Litvanije, Slovačke, Poljske.

Za istim stolom sedeli su i predstavnici nekadašnje "velike četvorke" Jugoslavije: Crvene zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka. Nije se, ipak, govorilo o osnivanju fudbalske lige klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

"Ni reči nije bilo o toj ligi. Znate da ta priča traje već 10 godina, ali za sada nema značajnijeg pomaka", kazao je Damir Vrbanović iz Dinama. "Problematično je mnogo toga. I bezbednost i format i sponzori, pa i UEFA", naveo je Vrbanović.

Teme sastanka zato su bile problemi sa menadžerima, transferima fudbalera mlađih od 18 godina, finansijski fer plej i ograničenje broja igrača u ekipama koje proizilazi iz toga.

Извор[уреди]