Пређи на садржај

Berluskoni hoće da stadion nosi njegovo ime

Извор: Викиновости


5. мај 2011.
Рим-  (Beta-AFP) - Italijanski premijer i predsednik Milana Silvio Berluskoni rekao je u sredu bi fudbalski stadion na kome igra taj tim trebalo nazvati po njemu.

Berluskoni se u obrazloženju pozvao na legendarnog predsednika Real Madrida Santjaga Bernabeua. Milan se nalazi pred osvajanjem 18. titule prvaka Italije, čime će taj klub postati "najtrofejniji na svetu".

"Ako Milan bude šampion, klub će imati 27 trofeja osvojenih kad sam ja predsedavao klubom koji će tako postati najuspešniji na svetu. Ja sam predsednik sa najviše trofeja u istoriji fudbala. Pre mene, bio je veliki (Santjago) Bernabeu i Španci su mu odali priznanje dajući njegovo ime stadionu (Real Madrida)", rekao je Berluskoni.

Milan od 1986. godine vodi Berluskoni i od tada je osvojio pet titula evropskog prvaka, sedam puta je bio šampion Italije (ove godine će biti osmi put), i osvojio jedan kup Italije.

Bernabeu je pretvorio Real od drugog najboljeg tima u Madridu do najtrofejnijeg u Španiji i jednog od najboljih na svetu. Klub je sa njim osvojio šest titula klupskog šampiona Evrope, 16 prvenstvenih titula i šest nacionalnih kupova.

Berluskoni je, međutim, na svoj spisak dodao i trofeje koji nisu postojali u periodu između 1945. i 1978. godine, kada je Bernabeu vodio Real. Stadion Milana, nosi ime Đuzepea Meace, jednog od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena.

Извор[уреди]