Beogradski maraton 18. aprila u Beogradu

Извор: Викиновости

1. април 2010.
Београд-  (Beta) - Beogradski maraton, 23. po redu, održaće se u nedelju 18. aprila, najavili su u četvrtak organizatori.

Na konferenciji za novinare u Skupštini grada generalni direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da očekuje veliki broj učesnika i da organizatori pokušavaju da obezbede kvalitetne martonce iz Evrope i sveta, a posebno iz Kenije.

Nikolić je rekao da će se ove godine Beogradski maraton prvi put održati u nedelju, pošto su organizatori izašli u susret gradonačelniku Draganu Djilasu i gradskim vlastima, koji su zatražili da se zbog rekonstrukcije mosta Gazela trka pomeri za nedelju.

Prijavljivanje za trke u maratonu i polumaratonu i trku zadovoljstva traje na zvaničnom sajtu Beogradskog maratona do 10. aprila, a od 12. do 17. aprila takmičari se mogu prijaviti u centru kod Trga Nikole Pašića. Ove godine obeležava se 2.500 godina od prvog maratona, a Beograd će obeležiti i 100 godina od prvog maratona - "velike pešačke utakmice", koja je organizovana 2. maja 2010. godine na relaciji Beograd - Obrenovac.

Извор[уреди]