Beogradski festival piva počinje sutra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. август 2009.
Beograd-  (Beta) Beogradski festival piva (Belgrade Beer Fest), koji se drugu godinu za redom održava na Ušću, počeće sutra, trajaće do 16. avgusta i očekuje se da će ga posetiti oko pola miliona ljudi, rekli su u utorak organizatori novinarima u Beogradu.

Glavne zvezde ovog besplatnog festivala su članovi britanske grupe "Stereo em-siz" (Stereo MC-s), koja će nastupiti sutra u 23.15, a među ostalim izvođačima su "Lajbah", "Darko Rundek i Kargo orkestar", "Pshiomodo pop", "Divlje jagode", Rambo Amadeus, "Letu štuke", "Let 3" i "Ortodoks kelts", "Valentino" i Kiki Lesendrić.

Na festivalu će se, u petak 14. avgusta, predstaviti novoformirana rok grupa "Spenks" (The Spanks), koju je pre tri meseca osnovao njen bubnjar - rok novinar Ivan Ivačković, poznat po knjizi o "Roling Stonsima" (The Rolling Stones) i dovođenju ove grupe u Beograd.

Predstavnici organizatora, Beogradske kulturne mreže, rekli su na konferenciji za novinare da će Bulevar Nikole Tesle, koji prolazi pored Ušća, tokom trajanja manifestacije biti zatvoren svake večeri od 20 sati do 04.00 ujutro.


Извор[уреди]