Beogradska filharmonija na muzičkim festivalima u Italiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. јун 2010.
BEOGRAD, 18. jula 2010. (Beta) - Orkestar Beogradske filharmonije gostovaće od 21. do 24. jula na tri muzička festivala u Italiji, u Basano del Grapi, Modeni i Ravelu, najavio je direktor te ustanove Ivan Tasovac.

Na prestižnom festivalu u Ravelu beogradski orkestar će nastupiti uz dirigenta Mišela Brusoa i legendarnog italijanskog violinistu Utoa Ugija, a na programu će biti kompozicije Riharda Vagnera i Petra Čajkovskog, rekao je Tasovac agenciji Beta.

Najavljujući narednu koncertnu sezonu Beogradske filharmonijie Tasovac je rekao da će ona ponuditi vrlo raznovrstan muzički program "Od Baha do sevdaha".

"Na 30 koncerata, podeljenih u šest ciklusa publika će moći da čuje 71 umetnika iz 26 zemalja, 93 dela 63 kompozitora. Orkestar će nastupiti pod vođstvom 25 dirigenata, a pet koncerata biće pod upravom novog šefa-dirigenta Tanga Muhaja iz Kine", rekao je Tasovac.

Pretprodaja kompleta karata za narednu koncertnu sezonu, koja će se odvijati pod sloganom "Mi se razumemo", u šest tematskih ciklusa, počela je 15. juna.

Koncerti u novoj sezoni biće raspoređeni u šest abonmana: "Jesen", "Zima", "Proleće", "Nove godine", "Black & White" i "Hod po žici".


Извор[уреди]