Bela Tar gost na Sinema siti festivalu

Извор: Викиновости


6. јун 2011.
NOVI SAD, 6. juna 2011. (Beta) - Mađarski reditelj Bela Tar biće gost ovogodišnjeg Festivala Sinema Siti u Novom Sadu, a njegov film "Torinski konj", koji je nagrađen na ovogodišnjem "Berlinalu", biće prikazan u okviru festivalske selekcije "Omaž stranom autoru".

Film "Torinski konj" je premijerno prikazan na ovogodišnjem "Berlinalu", na kom je trostruko nagrađen - "Srebrnim medvedom", "Gran prijem" žirija i priznanjem za najbolji film festivala po oceni novinara i kritičara.

Tarina art drama govori o čuvenom događaju u Torinu, kada je poznati filozof Fridrih Niče sažalivši se na išibanog konja doživeo nervni slom, nakon koga je ostao prikovan za krevet bez moći govora do svoje smrti.

Tar je film "Torinski konj" najavio kao poslednji u svojoj karijeri, koju nastavlja bavljenjem filmskom produkcijom, kako bi mladima dao šansu da snimaju filmove.

Sinema siti je internacionalni filmski festival, koji se održava od 18. do 25. juna u Novom Sadu, na kojem će biti prikazano preko 150 filmova na 20 lokacija u gradu.


Извор[уреди]