Beko treba da objavi javnu ponudu za prodaju Luke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. мај 2011.
BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u utorak da bi bilo dobro da vlasnik Luke Beograd Milan Beko akcije tog poreduzeće ponudi na prodaju svim zainteresovanim kupcima, a ne samo državi.

"Beko je usmeno ponudio državi otkup Luke Beograd, ali verujem da bi, ako bi dao javnu ponudu, bilo zainterosovanih kupaca za to preduzeće", rekao je Cevtković novinarima posle predstavljanja "Bele knjige" Elektroprivrede Srbije.

Beko je u ponedeljak, u emisiji Insajder televizije B92, ponudio državi da otkupi Luku Beograd jer smatra da su mu ugrožena vlasnička prava. On je naveo da je Luku kupio s namerom da na jednom delu lučkog zemljišta gradi poslovno-stambeni komleks, a posle izmena Zakona o planiranju i gradnji, prinuđen je da za zamenu prava korišćenja zemljišta u pravo svojine plati ogromnu cenu.

Luka Beograd je u sporu s Gradom Beogradu o pravu korišćenja zemljišta, a nedavno je Viši sud doneo privremenu meru kojom je Luci zabranio da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.


Извор[уреди]