Пређи на садржај

Barikade ostaju dok se ne povuku specijalci

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

26. јул 2011.
Лепосавић-  (Beta) - Prištinski i beogradski zvaničnici izneli su oprečne ocene o tome da li su pripadnici specijalnih jedinica Policije Kosova zauzeli prelaz Jarinje, dok šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović kaže da će blokade puteva ostati, sve dok se specijalne jedinice ne povuku sa prelaza Brnjak.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da su specijalci preuzeli prelaz Jarinje, dok ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović negira ovu tvrdnju. Reporter agencije Beta je na tom prelazu video da se saobraćaj odvija nesmetano i da nema kontrole vozila.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak do sinoć su bili pripadnici Euleksa i Srbi koji rade u Policiji Kosova i na njima se nije sprovodila odluka o zabrani uvoza robe sa Kosova, koju je kosovska vlada usvojila prošle nedelje.

Stefanović je građanima koji su okupljeni na barikadama kazao oko 11 časova da je drugi uslov za uklanjanje prepreka da se jasno saopšti kakav će biti sastav osoblja koje će ubuduće raditi na administrativnim prelazima i dodao da taj sastav ne može biti drugačiji od sastava lokalnog stanovništva.

Stefanović je dodao i da ne veruje prištinskim vlastima, te da će na barikadama čekati stav komandanta Kfora nemačkog generala Erharda Bilera sa kojim treba ponovo da se sastane oko 12 sati.

Извор[уреди]