Пређи на садржај

BMW Zauber zauezeo mesto Tojote za sledeću sezonu

Извор: Викиновости3. децембар 2009.
Pariz-  (Beta-AP) - Trkači tim Be-Em-Ve (BMW) Zauber dobio je poslednje, 13. mesto za učestvovanje u sledećoj sezoni Formule jedan.

Svetska automobilska federacija (FIA) je BMW Zauberu dodelila mesto koje je ostalo upražnjeno posle odlaska Tojote iz Formule jedan. Mediji su spekulisali da će Tojotino mesto zauzeti novi Stefan gran pri tim srpskog biznismena Zorana Stefanovića, vlasnika kompanije AMCO. Mesto je, ipak, pripalo BMW Zauberu.

Taj tim je i u tek završenoj sezoni nastupao u Formuli jedan, ali je njegov vlasnik bila kompanija BMW, koja je već u julu najavila odlazak iz Formule jedan i taj potez, kao i Tojota, obrazložila svetskom ekonomskom krizom. Ekipu je, ipak, kupio Peter Zauber, koji ju je 1993. godine i osnovao, a potom pre četiri sezone i prodao nemačkom proizvođaču automobila.

Učesnici Formule jedan sledeće sezone biće i Meklaren Mercedes, Bron Mercedes Benc, Red Bul Reno, Ferari, Vilijams Kosvort, Reno, Fors Indija Mercedes, Skuderija Toro Roso Ferari, Lotus Kosvort, Kampos Dalara, Ju-Es F1 tim i Virdžin Kosvort.

Извор[уреди]