BIA u akciji hapšenja u Brazilu

Извор: Викиновости


6. мај 2011.
BEOGRAD, 6. maja 2011. (Beta) - Predstavnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Jovan Stojić izjavio je u petak da je u hapšenje narko-bande u Brazilu bila uključena i BIA, posredstvom američke agencije DEA, i da je BIA identifikovala vođu klana pre godinu dana.

Stojić je Radio-televiziji Srbije rekao da je BIA bila uključena u tu akciju tako što je dostavljala podatke o licima iz Srbije i ocenio da je hapšenje u Brazilu izvedeno veoma profesionalno.

On je rekao da nije tačno da su organizovanu kriminalnu grupu činili uglavnom Srbi, već da su iz Srbije, prema njegovim informacijama, samo tri osobe.

Stojić nije želeo da iznese imena uhapšenih i naveo da će to uraditi brazilska policija koja vodi akciju već nekoliko godina.

Kako je rekao, osoba za koju je brazilska policija rekla da je vođa bande, nije poznata javnosti u Srbiji, ali je dobro poznata bezbednosnim krugovima. Vođa grupe, uhapšen 1. maja, bio je jedan od pet najtraženijih kriminalaca u Srbiji i biće joj izručen, saopštila je brazilska policija.


Извор[уреди]