Avatar rekorder u severnoameričkim bioskopima

Извор: Викиновости4. фебруар 2010.
LOS ANĐELES, 4. februara 2010. (Beta) - Film "Avatar" Džejmsa Kamerona oborio je rekord u zaradi u severnoameričkim bioskopima koji je do sada držao "Titanik", javile su svetske agencije.

Kameronov trodimenzionalni hit dobio je titulu kralja severnoameričkih bioskopa nakon što je 26. januara postao najuspešniji film po zaradi u svetu svih vremena. "Oborili smo rekord u zaradi" na teritoriji Severne Amerike, kazao je Aviz Hakamaneš, predstavnik za štampu studija Foks, koji je snimio naučnofantastičnu sagu. "Avatar" je u utorak zaradio 601,1 milion dolara, nadmašivši "Titanik", koji je u Severnoj Americi ostvario prihod od 600,8 miliona dolara, kazao je Hakamaneš.

Istog dana, Kameronov film dobio je devet nominacija za Oskara. "Avatar", koji sa budžetom od 500 miliona dolara važi za najskuplji film u istoriji, nadmetaće se za Oskara za najbolji film i najboljeg režisera, kao i u više tehničkih kategorija. "Titanik" je u svetu zaradio 1,843 milijardi dolara. Prošlog vikenda, saopšteno je da je "Avatar" za sedam sedmica u bioskopima, zaradio 2,05 milijardi dolara.


Извор[уреди]