Пређи на садржај

Autonomni autobus kompanije Local Motors biće opremljen isključivo Goodyear-ovim pneumaticima

Извор: Викиновости

11. mart 2019.
(PRobjave) - Goodyear je postao ekskluzivni dobavljač pneumatika za autonomni autobus Olli koji je izradila priznata američka kompanija Local Motors. Olli, autobus za naizmenični prevoz bez vozača, važi za vodeće vozilo na području autonomnog prevoza putnika.

Kompanija Goodyear Tire & Rubber Company unapređuje razvoj pneumatika za autonomna vozila i tako jača svoju prisutnost na tom području. Napredna tehnološka i automobilska kompanija Local Motors je, naime, izabrala Goodyear-ove pneumatike za ekskluzivnog dobavljača svog autonomnog autobusa Olli za osam putnika. Autonomna vozila, zbog svoje jedinstvene osnove, postavljaju nove zahteve za pneumatike, a dobijenim ekskluzivnim pravom za opremanje autobusa Olli, Goodyear je postavio novu granicu na svom putu do rešenja na području mobilnosti u budućnosti.

Goodyear će autonomni autobus, koji je uključio u svoj vozni park vozila za testiranje, koristiti za proučavanje novih rešenja i razvoj napredne mobilnosti na raznim lokacijama u Americi. Među njima je i razvojno-istraživački centar Mcity Univerziteta u Mičigenu koji može da se pohvali sa skoro 6,5 hektara puteva i saobraćajne infrastrukture. Inače, u sklopu testiranja Goodyear sarađuje sa vodećim razvojnim kompanijama i zajedno sa njima na pilotskim programima stiče novo znanje i iskustvo. U zajedničkom radu se napredni podaci o vozilima i njihovom korišćenju pri podeli prevoza pretvaraju u stvarno upotrebljive i povezane informacije s kojima će poboljšati uspešnost poslovanja i povećati koristi upravljačima prevoznih usluga.

Goodyear u svom Centru za inovacije u Luksemburgu paralelno oprema tri autonomna autobusa društva za prevoz Sales-Lentz koji će na raznim lokalnim prugama moći da prevezu do četrnaest putnika pojedinom vožnjom. Goodyear-ovi pneumatici montirani na ta tri navedena autobusa su opremljeni naprednim senzorima koji u vožnji sakupljaju razne upotrebljive podatke.

Ti podaci će koristiti Goodyear-ovim inženjerima i stručnjacima jer će moći uz njihovu pomoć pravovremeno da planiraju održavanje i iskoriste mnoge druge prednosti.

Извор

[уреди]