Autobuse vraćaju sa Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

16. август 2011.
Бела Земља-  (Beta) - Autobusi vranjskog autoprevoznika „Jedinstvo-Kavim“ i autobus prevoznika „Lasta“ sprečeni su da uđu na teritoriju Kosova sa obrazloženjem da nemaju validne dozvole kosovskih vlasti.

Autobusi vranjskog autoprevoznika „Jedinstvo-Kavim“ vraćeni su sa administrativnog prelaza Končulj, izjavio je u utorak referent za bezbednost saobraćaja tog prevoznika Milorad Arsić. Arsić je agenciji Beta rekao da je saobraćajna inspekcija Kosova u ponedeljak vratila dva autobusa koji su krenuli iz Vranja, dok je treći na liniji Beograd - Kosovska kamenica vraćen sa prelaza Bela zemlja u ponedeljak uveče.

„Autobusi su vraćeni uz obrazloženje saobraćajne inspekcije Kosova da ne poseduju validne dozvole kosovskog Ministarstva saobraćaja za prevoz putnika“, rekao je Arsić.

Prema njegovim rečima, zbog tih problema preduzeće „Jedinstvo-Kavim“ nije u utorak imalo nijedan polazak ka Kosovskom pomoravlju, a autobus na liniji Beograd - Kosovska Kamenica će saobraćati najverovatnije samo do Bujanovca.

„Naši autobusi već dva dana ne održavaju liniju prema Kosovskoj Kamenici koja postoji već desetak godina, a sličan problem imaju i druga dva prevoznika prema Kosovskom pomoravlju, „Lasta“ i „Niš ekspres“, sa kojima ćemo najverovatnije zajedno i tražiti rešenje ovog problema“, kazao je Arsić.

Direktor sektora međunarodnog saobraćaja preduzeća „Lasta“ Predrag Lukić izjavio je da su autobusi na redovnim linijama i ranije sprečavani da uđu na Kosovo, ali da ta kompanija neće pribavljati dozvole koje zahteva kosovska granična policija.

Nadležni u „Lasti“, prema njegovim rečima, sa resornim ministarstvima pokušaće da pronađe rešenje, ukoliko autobusi budu ponovo zaustavljeni na administrativnim prelazima.

„Nemamo takvu dozvolu, niti želju da je tražimo, ali ne smemo dozvoliti da putnici trpe zbog administracije“, rekao je Lukić.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg