Пређи на садржај

Atos uz olimpijce Srbije na putu za Rio 2016.

Извор: Викиновости

23. decembar 2013.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Olimpijski komitet Srbije i kompanija ATOS potpisali su danas Ugovor o partnerstvu kojim je ATOS postao deo sponzorskog pula OKS „MI SMO TIM RIO 2016".

Ugovor o partnerstvu, sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcem potpisao je direktor ATOS-a Dragan Stokić u prisustvu reprezentativaca Srbije.

Kao globalni IT tehnološki partner Međunarodnog olimpijskog komiteta od 1992. godine, Atos je u Londonu 2012, ali i Vankuveru 2010. i Pekingu 2008, bio odgovoran za kompletnu IT infrastrukturu koja podrazumeva: Technology Operation Center koji uključuje monitoring, kontrolu i isporuku svih rezultata sa sportskih takmičenja, Games Management Systems koji obezbeđuje akreditacije, kontrolu pristupa sportskim borilištima, podatke o sportistima i ostalim učesnicima i Information Diffusion System koji omogućava prenos informacija u realnom vremenu svim medijima, sudijama, sportistima, trenerima i sponzorima.

"Čast mi je i zadovoljstvo da poželim kompaniji ATOS, top partneru Međunarodnog olimpijskog komiteta, dobrodošlicu u olimpijsku porodicu Srbije. Podrška jedne ovakve svetski priznate kompanije svakako mnogo znači našim sportistima i daje dodatni motiv da pruže najbolje za Srbiju. Posebno mi je drago što se našem sponzorskom pulu "MI SMO TIM RIO 2016" priključila kompanija sa bogatim olimpijskim iskustvom koja deli naše ciljeve i vrednosti. Iako smo na samom početku, verujem da će se naša saradnja realizovati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zajedno radovati medaljama naših sportista", poručio je predsednik OKS Vlade Divac.

Povodom saradnje sa OKS, direktor ATOS-a Dragan Stokić je rekao: "Pred nama su novi sportski i tehnološki izazovi, velika očekivanja koja treba ispuniti. U toku ovog olimpijskog ciklusa Atos će pružati tehnološke usluge koje će omogućiti unapređenje informacionih kapaciteta Olimpijskog komiteta i sportskih saveza u Srbiji. Sve informacije o sportistima i takmičenjima biće dostupne putem mobilnih aplikacija i društvenih mreža. Inicijative OKS za promociju sporta biće propraćene najsavremenijim tehnološkim rešenjima. Primena savremenih tehnologija u sportu jedan je od segmenata koji razvijamo i zbog toga je saradnja sa Olimpijskim komitetom za nas od izuzetnog značaja. Zbog toga svoje znanje, iskustvo i resurse stavljamo u službu sportista koji će nas, za nešto manje od 3 godine, predstavljati u Riju."

Kompanija ATOS je ovom prilikom uručila predstavnicima nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova računarsku opremu u cilju unapređenja njihovih informacionih kapaciteta, efikasnijeg rada i komunikacije sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Извор

[уреди]