Arhiviranje znači da je Đukanović oslobođen optužbe

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. mart 2008.
Podgorica/ Crna Gora (Beta) - Protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića više ne može biti pokrenuta istraga za navodno učešće u švercu cigareta, pošto je italijansko tužilaštvo arhiviralo taj predmet, objavio je u subotu podgorički list "Vijesti".

Pozivajući se na "pouzdane sudske izvore" u gradu Bariju, gđe je Đukanović juče na svoj zahtev saslušan, pod sumnjom da je učestvovao u organizovanju krijumčarenja cigareta, list piše da sudski postupak protiv crnogorskog premijera ne može biti pokrenut ni kada izgubi pravo na diplomatski imunitet.

"Arhivirati sudski proces, znaci osloboditi okrivljenu osobu tužbe", prenijele su "Vijesti" tvrdnje iz Italije. Objašnjeno je da kada se sudski predmet jednom arhivira, odnosno, stavi ad acta, to znači da "nema nikakve mogućnosti da se obnovi ili tuži osoba za isto krivično đelo".

Nešto drugačije mišljenje iznela je advokat Vesna Čejović koja smatra da je tužilac u Italiji, kada završi istragu, obavezan da preda čitav predmet istražnom sudiji koji odlučuje da li će se nastaviti dalja procedura ili se čitav slučaj arhivira.

Извор[уреди]