Aprilske zarade u prosveti povećane 5,5 odsto

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. април 2011.
BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Aprilske zarade zaposlenih u prosveti, koji su štrajkovali dva meseca, biće povećane 5,5 odsto, rečeno je u sredu na sastanku predstavnika Vlade i četiri reprezentativna sindikata u oblasti obrazovanja.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete i nauke, predstavnici tog ministarstva i Ministarstva finansija razgovarali su sa predsednicima i predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost", Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Na sastanku su razmatrana pitanja realizacije povećanja primanja zaposlenih u prosveti shodno odredbama ranije potpisanih dokumenata.

"Zajednički je konstatovano da će na osnovu potpisanih dokumenta, a u skladu sa ekonomskim mogućnostima države, primanja zaposlenih u prosveti za april biti povećana za 5,5 odsto i isplaćena u okviru aprilskih primanja koja se isplaćuju u maju", piše u saopštenju.

Dogovoreno je, kako se navodi, da razgovori predstavnika Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti budu nastavljeni i da se razmotre i druga pitanja koja su sadržana u ranije potpisanim dokumentima.


Извор[уреди]