Andželina Žoli počasna građanka Sarajeva

Извор: Викиновости

8. jul 2012.
Sarajevo/ Bosna i Hercegovina (Beta) Holivudska glumica i rediteljka Andželina Žoli primila je specijalno priznanje Počasna građanka Sarajeva.

Žolijevoj je priznanje dodeljeno 6. aprila 2012. na Dan Sarajeva, a u subotu uveče joj je i zvanično uručeno kao „izuzetnoj umetnici i velikoj prijateljici Sarajeva“.

„Vreme koje sam provela u Bosni, kao i ljudi koje sam tu upoznala, zauvek su me promenili. Ne mogu vam reći koliko mi znači to što sam proglašena za počasnog građanina Sarajeva, grada tako priraslog mom srcu“, izjavila je Žolijeva prilikom primanja priznanja.

Ona je u subotu doputovala u Sarajevo sa troje dece, gde je otvorila Sarajevo talent kampus, pri Sarajevo film festivalu i održala predavanje mladim umetnicima iz regije.

Govoreći o svom rediteljskom prvencu „U zemlji krvi i meda“, Adželina Žoli je istakla da je nakon tog „neverovatnog iskustva“ mnogo naučila, te da se njen pogled na svet posle toga drastično promenio.

Žolijeva će večeras prošetati crvenim tepihom na Sarajevo film festivalu, pred prikazivanje filma „Žena koja je obrisala suze“.

Izvor[уреди]