Amour Bells - nanule sa pričom

Извор: Викиновости


27. jul 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Amour Bells nisu obične nanule. To su nanule sa pričom...

Staro narodno kazivanje govori da su za vreme turskog carstva begovske žene nosile ove nanule da bi privukle pažnju voljenog. Takve nanule obično su bile izrađene od orahovog drveta, sa velikim potpeticama. Bile su izrezbarene, ponekad i sa dodatnim nakitom i ukrasima od plemenitih metala i dragog kamenja. U Zemaljskom muzeju u Sarajevu čuva se jedan originalan primerak, kao svedok prošlih vremena.

Amour Bells nanule, inspirisane pričom, u skladu su sa modnim trendovima i nastojanjima suvremene žene da bude prepoznata i po sofisticiranim modnim detaljima, kao što je nakit na obući. Sa malim pozlaćenim ili niklovanim zvončićima koji proizvode umilan zvuk prilikom hoda, nanule se ručno izrađuju od lipovog drveta i kože. Zvončići, iako sami po sebi proizvode vrlo tih, umilan zvuk, mogu se vrlo lako skinuti, za one koji to preferiraju. Ima ih u tri osnovne boje - crvena, bela i crna.

Nanule sa zvončićima mogu da se nose u skoro svim prilikama - dovoljno su svečane za večernji izlazak, ali i odličan fashion dodatak uz džins ili bilo koju letnju lepršavu haljinu.

Извор[уреди]