Amitab Bačan boluje od ciroze jetre

Извор: Викиновости

26. април 2010.
LONDON, 26. aprila 2010. (Beta) - Indijski glumac Amitab Bačan objavio je da boluje od ciroze jetre i da redovno posećuje lekara, piše na sajtu Bi-Bi-Si njuza.

Bačan je naveo na svom blogu da mu je bolest uništila 25 odsto jetre. Oštećenje je posledica hepatitisa od kojeg je oboleo posle transfuzije krvi zbog nesreće prilikom snimanja pre skoro tri decenije, dodao je. Glumac je napisao da je svestan da bi vest o njegovom lošem zdravlju mogla da uznemiri obožavaoce, ali i da je želeo da bude otvoren.

Ciroza jetru lišava sposobnosti da kontroliše infekcije i obradjuje hranu, hormone i lekove. Obično se povezuje sa prekomernim konzumiranjem alkohola. Među njenim uzrocima može biti i virus hepatitisa, što je slučaj u Bačanovoj situaciji. Glumac je za oštećenje jetre saznao pre osam godina. Bačan je umalo umro posle nesreće na snimanju filma "Coolie" 1982. Tokom scene borbe probušena mu je slezina i mesecima je bio u kritičnom stanju. Indijski glumac, koji je u karijeri snimio više od 180 filmova, proglašen je za najveću zvezdu milenijuma u Bi-Bi-Sijevom glasanju 1999.


Извор[уреди]