Ambasador Vujačić:Pisanje Vokera zlonamerno i pristrasno

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. mart 2009.
Vašington/ SAD (Beta) - Ambasador Srbije u Sjedinjenim Državama Ivan Vujačić napisao je da je "šokiran" zbog "zlonamernosti i nedostatka nepristrasnosti" u prošlonedeljnom uvodniku koji za list Vašington tajms napisao bivši šef međunarodne misije na Kosovu Vilijam Voker.

"Tvrdeći da se u osnovi ništa nije promenilo u Srbiji što se tiče Kosova od ere pokojnog Slobodana Miloševića, ne samo da je netačno, nego takođe predstavlja nečuvenu neistinu", napisao je Vujačić u članku objavljenom u ponedeljak takođe u Vašington tajmsu.

On je rekao da ga je uvodnik Vokera, koji je bio šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu 1998-1999, "duboko šokirao zbog nedostatka nepristrasnosti, zbog zlonamernosti i/ili neznanja".

Voker je u svom uvodniku ocenio da je posle Slobodana Miloševića "svaki naredni režim u Beogradu nastavio sa istim zapaljivim nacionalističkim tvrdnjama koje je Milošević iznosio da opravda politiku represije, etničkog čišćenja, sistematskog silovanja, pljačeke i ubistva koja nisu viđena u Evropi od najgorih dana Drugog svetskog rata".

Извор[уреди]