Пређи на садржај

Aleksandar Karađorđević: Srbija se otrgla od prošlosti

Извор: Викиновости


16. јул 2011.
BEOGRAD, 16. Jula 2011. (Beta) - Tačno 10 godina od kako se, 17. jula 2001, vratio u Srbiju, princ Aleksandar Karađorđević ocenjuje da su se za to vreme "dešavale i dobre i loše stvari" ali da se Srbija "ozbiljno trudila da se otrgne od prošlosti i krene napred ka Evropi".

"Danas smo bliži cilju da budemo deo Evrope i Evropske unije nego ikada ranije", rekao je Karađorđević agenciji Beta povodom desete godišnjice povratka u Srbiju.

Upitan šta mu se najviše dopada, a šta mu najviše smeta od kako se vratio u Srbiju, Karađorđević je rekao da se od demokratskih promena 5. oktobra "mnogo toga dogodilo" i da je "vlada morala da donese teške odluke i ispunjava svoje obaveze".

Ali, dodao je, "ono što nam sigurno ne treba jesu zavedeni desničarski ekstremisti koji hoće da pokvare i ugroze našu budućnost kao člana EU, gde će Srbija dobiti mogućnost da učestvuje u donošenju odluka i da pokaže sve svoje ogromne talente, koji će nam pomoći - kada se prilika za to ukaže - da budemo deo Evrope budućnosti".

Karađorđević veruje da su Srbiji danas potrebni "disciplina i jedinstvo", a ne "deobe i svađe".


Извор[уреди]